Спортната визия като стил и начин на изразяване

Много от нашите приятели, а и ние, бихме се съгласили, че дрехите са тези, които основно изграждат мнението у другите хора за нас. Това, което сме решили да облечем днес би могло да поднесе доста силно послание, позволявайки на околните да мислят, че вече ни познават, без дори да сме разменили и дума.

Ето защо подбирането на правилния аутфит за днешния повод се оказва ключова част в изграждането на уникалните ни образ и стил пред себеподобните.

Не е нужно обаче нашият избор да бъде обвързан с последните модни тенденции от подиумите на Милано и Ню Йорк. Ежедневните ни тренировки също могат да бъдат повод да покажем каква е нашата индивидуалност.

Да кажем, че ние сме жена в разцвета на своята младост. Нека си представим ситуацията, в която навън е красив есенен ден, жълто-оранжеви листа падат леко от клоните на дърветата и в главата ни се върти само една мисъл. „Трябва да потичам сред тази ефирна красота!“

Нормално е в този момент главата ни да се изпълни с безброй комбинации на цветове и видове спортни дрехи, обувки и аксесоари, които имаме в гардероба си. „Трябва да облека новото си спортно долнище в цвят охра, което купих миналия месец. Колко много би си отивало с пейзажа навън! Дали онази мъжка шапка на брат ми също ще пасне?“

Всеки един избор, който направим в този момент, отговаря в голяма степен на въпросите:

  • какъв човек сме, какъв е нашият стил
  • обръщаме ли внимание на малките неща
  • искаме ли да бъдем забелязани, докато тренираме ИЛИ
  • просто го правим, за да запазим здравето си крепко.

Ето защо, дори спортните стоки, с които се сдобиваме, трябва да бъдат внимателно подбирани не само от гледна точка на удобство и качество, но и външен вид. Все пак те са нас и ние сме тях.

Подгответе се за зимата с нашата мъжка шапка.

Из гардероба на активния човек не би било учудващо да станем свидетели на едно голямо разнообразие от всевъзможни спортни артикули.

Дори силната част на нашето общество – мъжете, все повече отдават значение на това с какво обличат тялото си, докато тренират. Този факт става очевиден и от увеличаващия се брой мъжки спортни стоки, като мъжки анцузи и мъжки екипи, които откриваме във всички малки или по-големи спортни магазини. По-големия брой представители на носещите ги в тези търговски обекти определено също успява да потвърди това.

XXI век се оказва времето, в което хората като социални същества осъзнаваме важността на това как изглеждаме, било то в очите на другите, или пречупени през нашата собствена призма.

Свободата на изразяване, която допреди няколко десетилетия е била силно ограничена, открива шанс светът да бъде обагрен в цветовете на нашите индивидуалности.

Не е редно да сочим с пръст модните избори на момичетата от фитнеса, които предпочитат да носят мъжки анцуг, вместо дамски спортни екипи. Можем само да предполагаме какви са причините зад този избор, да се усмихнем и да продължим напред с това, което правим.

Разликата между мода и стил

Модата е тази, която е способна да ни сближи посредством трендовете, които налага на пазара. Така ние като купувачи ставаме част от отделните групи почитатели на множеството продукти, които можем да открием на пазара.

Модата обаче е моментна и доста непостоянна величина, която зависи от факторите на деня и носи усещане за непрекъсната промяна.

От другата страна стои стилът, който е този, изразяващ безмълвно кои сме ние.

Можем да го схващаме като продължение на модата, който обикновено, за разлика от нея, не се изменя през годините (или поне не драстично).

Ако, например, сме мъж, който желае днес да закупи мъжка раница, и сме сред хората, които се стремят да бъдат в крак с модата, ще проследим няколко неща:

  • кои са последните модни тенденции
  • формата на най-новите спортни раници
  • платовете, от които са ушити
  • цветовете им подходящи ли са за настоящия сезон и т.н.

 Факт е обаче, че вкусовете ни отпреди няколко години могат да бъдат открити в изборите ни днес.

В резултат на тази чудесна симбиоза между общото и личното, излиза, че покупката ни от любимия ни спортен магазин е запазила основите на нашия избор от 2015 година, но носи модерния изглед на тазгодишната колекция.

Осигурете повече място за вещите си, докато сте навън с нашата спортна раница FIORD BAG.

Истина обаче е, че не е нужно да сме отдадени на усилени тренировки, за да се гмурнем в необятния избор на физкултурни дрехи, обувки и аксесоари.

В такъв случай, нашият спортен свят в гардероба е насочен към това да покажем на себе си в огледалото и на нашите сетива колко важно е удобството на ежедневната дреха.

 Едва ли сме много хората, които подготвят с часове какво да облекат преди да отидат до супермаркета за мляко. Ако отново си представим, че сме същата млада дама, но този път изпращаща мъжа си на покупки, вероятно вече на стола го чака удобният анцуг, който му купихме от „нашия“ спортен магазин, а на закачалката виси мъжкото му спортно яке, което, по незнайни причини, много си отива с любимите му маратонки.

Подарете на тялото си свобода на движение с нашия удобен мъжки спортен панталон с цип.

Финални думи

Възможно е през главата ни да мине мисълта, че всички вече изглеждаме еднакво, облечени сме по един и същи начин, че харесваме едни и същи модели стоки и се стремим да се слеем със статуквото, че искаме да станем незабележими, за да постигнем спокойствие в така натоварената ни реалност.

Истината е, че не е изключено понякога това да е така. Ако това пък е стилът, който сме избрали, той носи своето послание за нас – в този момент имаме нужда от своя покой, но има ли нещо лошо има в това? И така, дрехите ли правят нас или ние правим дрехите? Въпрос на личен избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *